Od 18 do 22 października w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Głubczycach trwały Wojewódzkie Dni Szefa Kuchni.
Uczniowie głubczyckiego „Rolniczaka” przez cały ubiegły tydzień dzielili się wiedzą, pasją i doświadczeniem kulinarnym z najmłodszymi. Przypadający 20 października „Dzień Szefa Kuchni” był okazją do promowania tego wspaniałego zawodu.
Dla uczniów ZSCKR była to także możliwość pokazania w lokalnym środowisku, że dobra kuchnia to przede wszystkim zdrowa kuchnia – pełna naturalnych składników najwyższej jakości, w tym warzyw i owoców. Zorganizowano więc lekcje otwarte dla dzieci i warsztaty dla przedszkolaków, a nawet konkursy kulinarne! Ciekawym pomysłem okazało się gotowanie według wskazówek podawanych w języku angielskim. Jak widać, dobra kuchnia nie zna ograniczeń ani wiekowych, ani językowych!
Fot. ZSCKR